0 0
Biskwity

Udostępnij w mediach społecznościowych:

lub po prostu skopiuj i udostępnij ten adres

Składniki

4 sztuki Jajko
6 łyżek Cukier
4 łyżki Mąka
2 łyżki Mąka ziemniaczana
1 opakowanie Cukier waniliowy
2 łyżeczki Proszek do pieczenia
2 łyżki Margaryna
do posypania Cukier puder

Zapisz ten przepis

Musisz się zalogować lub zarejestrować żeby zapisać ten przepis w książce kucharskiej.

Biskwity

Kuchnia:
  • Łatwy

Składniki

Opis

Udostępnij

Biskwity to lekkie biszkoptowe ciasteczka. Łatwy przepis na to eleganckie ciasto. Można nadziewać je bitą śmietaną bądź kremem i udekorować owocami.

(Visited 123 times, 1 visits today)

Kroki

1
Zakończ etap

Przygotowanie:

Jajka umyć, białka oddzielić od żółtek. Żółtka utrzeć z margaryną, połową cukru i cukrem waniliowym na puszysty krem. Obie mąki wymieszać i przesiać przez sito do miski. Z białek i pozostałego cukru ubić sztywną pianę, podczas ubijania dodać cztery łyżki zimnej wody. Do masy z żółtek dodać na przemian pianę i mąkę i delikatnie mieszać. 1

Ciasto wykładać na płaską blachę wyłożoną papierem do pieczenia i formować okrągłe placuszki o średnicy 15 cm i grubości 1 cm.

Piec przez 7 - 10 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.

Placuszki biszkoptowe nadziewać kremem waniliowym lub bitą śmietaną — wedle uznania. Posypać cukrem pudrem.

Recenzje

Nikt jeszcze nie komentował tego przepisu, użyj poniższego formularza aby zamieścić recenzję
poprzedni
Classic
następny
Ciasteczka maślane
poprzedni
Classic
następny
Ciasteczka maślane
Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here