0 0
Pieczone młode ziemniaki z ziołami

Udostępnij w mediach społecznościowych:

lub po prostu skopiuj i udostępnij ten adres

Składniki

1 kg Ziemniak
3 łyzki Oliwa z oliwek
do smaku Sól
do smaku Oregano
do smaku mielona papryka słodka

Zapisz ten przepis

Musisz się zalogować lub zarejestrować żeby zapisać ten przepis w książce kucharskiej.

Pieczone młode ziemniaki z ziołami

Kuchnia:
  • Średni

Składniki

Opis

Udostępnij

Nie ma nic smaczniejszego niż pieczone ziemniaki. Kiedy jest sezon na młode ziemniaki, to każdy po nie sięga z przyjemnością. Mamy dla Was przepis na pieczone ziemniaki z ziołami. Które będą idealnym dodatkiem do każdego dania, ale również jako samodzielna przekąska podawana z sosami. Ich wykonanie jest niezwykle proste. A smak powalający. Kto się skusi?

(Visited 2 times, 1 visits today)

Kroki

1
Zakończ etap

Przygotowanie:

Ziemniaki obieramy i kroimy na kawałki, Małe ziemniaki możemy zostawić w całości. Myjemy i gotujemy w osolonej wodzie. Do czasu zagotowania. Odlewamy wodę. Dodajemy oliwę z oliwek i przyprawy. Dokładnie mieszamy, tak by przyprawy pokryły kawałki ziemniaków. Przekładamy je na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Wkładamy do piekarnika na 30 - 45 minut. Pieczemy w temperaturze 230 stopni. Podajemy ciepłe samodzielnie, jako dodatek do dania głównego, lub z wybranym sosem.

Recenzje

Nikt jeszcze nie komentował tego przepisu, użyj poniższego formularza aby zamieścić recenzję
poprzedni
Zakwas buraczany
poprzedni
Zakwas buraczany