0 0
Sałatka Benjamin

Udostępnij w mediach społecznościowych:

lub po prostu skopiuj i udostępnij ten adres

Składniki

1 puszka Tuńczyk w kawałkach w oleju
1 pęczek Rzodkiewki
1 sztuka Ogórek świeży
1 sztuka Czerwona papryka
50 g Ostry ser żółty
5 sztuk Czarna oliwka
3 ząbki Czosnek
5 sztuk Truskawki
kilka liści Sałata zielona
2 łyżki Ocet winny
3 łyżki Oliwa z oliwek
Sól
Pieprz
garść posiekanego Koperek

Zapisz ten przepis

Musisz się zalogować lub zarejestrować żeby zapisać ten przepis w książce kucharskiej.

Sałatka Benjamin

Kuchnia:
  • Łatwy

Składniki

Opis

Udostępnij

Lekka, sezonowa sałatka Benjamin. Pyszna i zdrowa przekąska. Musisz wypróbować ten przepis. A Twoi bliscy będą zaskoczeni. Smacznego

(Visited 24 times, 1 visits today)

Kroki

1
Zakończ etap

Przygotowanie:

Odsącz tuńczyka z oleju i rozbij widelcem. Skrop łyżeczką octu winnego. Utrzyj sos z reszty octu, przypraw i oliwy. Wymieszaj z posiekanym koperkiem i czosnkiem.

Rzodkiewki, ogórek, cebulę, truskawki i oliwki pokrój w plasterki. Paprykę i ser w cienkie paski. Umyj liście sałaty, osusz i rozerwij na nieduże kawałki, rozłóż na 2 talerzach. Ułóż na sałacie warzywa, na nich kawałki tuńczyka. Udekoruj truskawkami i paskami sera. Polej sosem. Nie mieszaj sałatki, tylko od razu podaj z gorącymi grzankami.

Recenzje

Nikt jeszcze nie komentował tego przepisu, użyj poniższego formularza aby zamieścić recenzję
poprzedni
Tatar z Matyjasów
następny
Sałatka do chrupania
poprzedni
Tatar z Matyjasów
następny
Sałatka do chrupania