0 0
Tatar z Matyjasów

Udostępnij w mediach społecznościowych:

lub po prostu skopiuj i udostępnij ten adres

Składniki

8 sztuk Płaty śledzia Matijas
2 sztuki Cebula
2 łyżki Kapary
1 łyżeczka Pieprz grubo zmielony
1 sztuka Cytryna
1 sztuka Limonka
1 sztuka Jabłko kwaśne
1 szklanka Białe wino
2 łyżki Oliwa z oliwek
Sól
Pieprz
1 sztuka Liść laurowy
2 ziarna Ziele angielskie

Zapisz ten przepis

Musisz się zalogować lub zarejestrować żeby zapisać ten przepis w książce kucharskiej.

Tatar z Matyjasów

Kuchnia:
  • 35 minut
  • Łatwy

Składniki

Opis

Udostępnij

Przepyszny i łatwy w przygotowaniu. Tatar z Matyjasów, niech wigilia będzie wyjątkowa. Zaskocz swoich bliskich i przygotuj ten przepis.

(Visited 159 times, 1 visits today)

Kroki

1
Zakończ etap

Przygotowanie:

Podgrzewamy wino z łyżeczką cukru, liściem laurowym i zielem angielskim. Studzimy, zalewamy śledzie. Odstawiamy na 12 godzin. Następnie siekamy, zalewamy oliwa z oliwek i mieszamy z drobniutko poszatkowaną cebulą, kaparami i jabłkiem. Przyprawiamy sokiem z cytryny, pieprzem, solą. Układamy na liściach sałaty, dekorujemy plasterkami limonki.

Recenzje

Nikt jeszcze nie komentował tego przepisu, użyj poniższego formularza aby zamieścić recenzję
poprzedni
Awokado z łososiem
następny
Sałatka Benjamin
poprzedni
Awokado z łososiem
następny
Sałatka Benjamin