0 0
Tarta jaglana z pomidorami i szpinakiem

Udostępnij w mediach społecznościowych:

lub po prostu skopiuj i udostępnij ten adres

Składniki

1 szklanka Kasza jaglana sucha
1 szt Jajko
2-3 łyżki Mąka
Składniki na masę szpinakową:
1 paczka Szpinak mrożony
6-7 szt Suszony pomidor z oleju
1 szt Pomidor duży
1 paczka Ser Feta
1 szt Jajko
1 pęczek Szczypiorek
do smaku Pieprz
do smaku Sól

Zapisz ten przepis

Musisz się zalogować lub zarejestrować żeby zapisać ten przepis w książce kucharskiej.

Tarta jaglana z pomidorami i szpinakiem

Kuchnia:
  • Średni

Składniki

  • Składniki na masę szpinakową:

Opis

Udostępnij

Jedna z pyszniejszych i zdrowszych tart. Przepis przesłany przez naszą czytelniczkę Agnieszkę Z. Koniecznie musicie wypróbować ten przepis.

(Visited 82 times, 1 visits today)

Kroki

1
Zakończ etap

Przygotowanie:

Kasze należy zmielić w młynku do kawy ( lub ugotować normalną i zblenderować na krem, zalać dwiema szklankami wrzącej wody i ewentualnie dolewać wodę jeszcze podczas gotowania. Gotować około 15 minut, uważając by kasza się nie przypaliła. Dodać jajko lub siemię. Wymieszać z mąką. Wyłożyć na blaszkę do tarty, wyłożoną papierem do pieczenia. Szpinak dusimy z czosnkiem. Dodajemy pomidory, fetę lub tofu, jajko, szczypiorek i przyprawy. Dokładnie wymieszać i wyłożyć na ciasto z kaszy jaglanej. Pokroić pomidora i udekorować nim wierzch. Piec w piekarniku nagrzanym do 150 stopni przez około 50 minut. Jeśli wierzch zacznie się za szybko przypalać należy przykryć folią aluminiową.

Recenzje

Nikt jeszcze nie komentował tego przepisu, użyj poniższego formularza aby zamieścić recenzję
poprzedni
Batony kokosowe z awokado – bez pieczenia
następny
Ciasteczka kokosowo-bananowe
poprzedni
Batony kokosowe z awokado – bez pieczenia
następny
Ciasteczka kokosowo-bananowe