Składniki
-
Składniki
-
6-8 szt Dojrzałe kiwi
-
300 ml Śmietana kremówka 36%
-
2 łyżki Cukier puder
-
1-2 łyżki Miód
Opis
Przepis nadesłany przez nasza czytelniczkę Małgosię H.
(Visited 142 times, 1 visits today)
Kroki
1
Zakończ etap
|
Przygotowanie deseruOwoce kiwi obieramy ze skóry. Jeden owoc odkładamy do dekoracji. Pozostałe owoce miksujemy w blenderze na mus, dodajemy do smaku miód i mieszamy. Śmietanę ubijamy na sztywno, dodajemy pod koniec ubijania ekstrakt z wanilii i cukier puder. W szklankach układamy kolejno wszystkie składniki. Najpierw mus z kiwi, następnie pokruszone bezy i ubitą śmietanę. Deser dekorujemy plasterkami kiwi. Podajemy schłodzone. |