1 0
Kurczak po indyjsku

Udostępnij w mediach społecznościowych:

lub po prostu skopiuj i udostępnij ten adres

Składniki

Składniki
600 g Filet z kurczaka
6 ząbków Czosnek
1 sztuka Papryczka chili
8 cm Świeży imbir
1 duża Cebula
3 łyżki Miód
7 łyżek Sos słodko-pikantny chili
2 łyżki mielona papryka słodka
2 łyżki Curry
1/2 łyżeczki Cynamon
100 ml Woda
szczypta Pieprz
szczypta Sól
do smażenia Oliwa z oliwek

Zapisz ten przepis

Musisz się zalogować lub zarejestrować żeby zapisać ten przepis w książce kucharskiej.

Kurczak po indyjsku

Właściwości:
    Kuchnia:
    • 1 godzina
    • Łatwy

    Składniki

    • Składniki

    Opis

    Udostępnij

    Przepis nadesłany przez naszą czytelniczkę Małgosię H.

    (Visited 297 times, 1 visits today)

    Kroki

    1
    Zakończ etap

    Przygotowanie dania

    Kurczaka kroimy w kostkę, delikatnie doprawiamy pieprzem i solą, mieszamy i odstawiamy na bok. Cebulę obieramy i kroimy w piórka. Czosnek, papryczkę chili i imbir drobno siekamy.Na patelni rozgrzewamy oliwę, wrzucamy pokrojone warzywa i smażymy na średnim ogniu około 2 minut. Dodajemy kurczaka i dalej smażymy około 2-3 minut, co jakiś czas mieszając. Do usmażonego kurczaka dodajemy wszystkie przyprawy: paprykę słodką, cynamon i curry. Po chwili dodajemy sos chili, miód i wodę. Gotujemy wszystko około 5 minut. Doprawiamy do smaku pieprzem i solą i gotujemy jeszcze około 2-3 minut, aby smaki sie połączyły. Danie podajemy z białym ryżem, posypane obficie świeżo posiekaną kolendrą.
    * użyłam żółtej przyprawy curry medium

    Recenzje

    Nikt jeszcze nie komentował tego przepisu, użyj poniższego formularza aby zamieścić recenzję
    poprzedni
    Czekoladowe serduszka
    następny
    Eton Mess z kiwi
    poprzedni
    Czekoladowe serduszka
    następny
    Eton Mess z kiwi

    Dodaj komentarz