Klasyka na wigilijnym stole — ryba po grecku w sosie z duszonych warzyw i koncentratu pomidorowego. Z Grecją ma tyle wspólnego, co czekolada Milka z alpejskimi krowami. Być może nazwa ryby...
Rosół w to podstawowa zupa. Powinna być aromatyczna, pełna warzyw i mięsa. To tradycyjna zupa na niedzielny obiad. Jednak ten rosół można lekko zmodyfikować. Jeśli lubicie zupę chińską, to na...
Zlokalizowane w supermarketach minipiekarnie reklamują swoje produkty jako świeże i wypiekane na miejscu. Kuszą swoją bogatą ofertą chrupiącego, świeżutkiego pieczywa....
Urodziny dziecka to niezaprzeczalnie wyjątkowa okazja. Dla dziecka jest to może dzień (prawie) jak każdy inny, ale dla rodziców i najbliższej rodziny to czas wielu wzruszeń i wspomnień. I nie...
To jeden z najlepszych tortów orzechowych jaki miałam okazję jeść w swoim życiu. Jest jedyny i niepowtarzalny w smaku, uzależniający od pierwszego kęsa. Klasyczny biszkopt przełożony orzechowymi kremami na bazie...
Kulinarne eksperymenty, kreatywne tworzenie dań, mieszanie różnych kuchni, styli oraz zachwycanie domowników oryginalnymi pomysłami. Ten styl gotowania to nic innego...
Przepis nadesłany przez naszą czytelniczkę Panią Martę K. Ryba w magicznej zalewie, przystawka dla całej rodziny. Wyjątkowo aromatyczna. Musisz wypróbować.