0 0
Rosół orientalny

Udostępnij w mediach społecznościowych:

lub po prostu skopiuj i udostępnij ten adres

Składniki

500 g Piersi z kurczaka
5 sztuk Marchew
2 l Woda
do smaku Sól
do smaku Ostra papryka mielona
do smaku Kurkuma
do smaku Curry
do smaku Cukier
1 opakowanie Makaron ryżowy

Zapisz ten przepis

Musisz się zalogować lub zarejestrować żeby zapisać ten przepis w książce kucharskiej.

Rosół orientalny

Właściwości:
    Kuchnia:
      • Łatwy

      Składniki

      Opis

      Udostępnij

      Rosół w to podstawowa zupa. Powinna być aromatyczna, pełna warzyw i mięsa. To tradycyjna zupa na niedzielny obiad. Jednak ten rosół można lekko zmodyfikować. Jeśli lubicie zupę chińską, to na pewno orientalny rosół Wam posmakuje. Nie wymaga wiele pracy. Ale z makaronem, najlepiej ryżowym. Na pewno posmakuje Wam i Waszym bliskim. Przepis na zupę jest banalnie prosty i szybki. Więc na pewno sprawi Wam wiele przyjemności, nie tylko pod czas jedzenia.

      (Visited 68 times, 1 visits today)

      Kroki

      1
      Zakończ etap

      Przygotowanie:

      Pierś z kurczaka kroimy w kostkę. Wrzucamy do garnka z wodą i gotujemy na dużym ogniu. Kiedy na wierzchu pojawią się piana, zbieramy ją łyżka cedzakową. Do gotującego mięsa wrzucamy pokrojoną w plasterki marchewkę. Doprawiamy solą. Kiedy warzywa i mięso jest miękkie dodajemy przyprawy. Dodajemy w pierwszej kolejności kurkumę, Curry. Smakujemy i na wyczucie dodajemy paprykę mieloną ostrą. Tu należy posmakować zupę i doprawić ją według preferowanej ostrości. Na koniec dodajemy cukier, również do smaku. I zupa jest gotowa.

      W osolonej wodzie, zgodnie z instrukcją producenta gotujemy makaron ryżowy. Podajemy z zupą, mięsem i marchewką.

      Recenzje

      Nikt jeszcze nie komentował tego przepisu, użyj poniższego formularza aby zamieścić recenzję
      poprzedni
      Pierożki z grzybami w cieście francuskim
      następny
      Tarta makowa
      poprzedni
      Pierożki z grzybami w cieście francuskim
      następny
      Tarta makowa