0 0
Śledzie z sosem kawiorowym

Udostępnij w mediach społecznościowych:

lub po prostu skopiuj i udostępnij ten adres

Składniki

4 filety Płaty śledzia Matijas
1/2 szklanki Woda
1/2 szklanki Ocet spirytusowy
1/2 szklanki Majonez
1/3 szklanki Śmietanka 18 %
1 sztuka Cebula
2 ząbki Czosnek
2 łyżki Kawior
Sól
Biały pieprz
Cukier

Zapisz ten przepis

Musisz się zalogować lub zarejestrować żeby zapisać ten przepis w książce kucharskiej.

Śledzie z sosem kawiorowym

  • Łatwy

Składniki

Opis

Udostępnij

Ekstrawagancja przystawka. Śledź w sosie kawiorowym to wyjątkowe danie. Ten przepis doda wyjątkowej atmosfery na świątecznym stole. Polecamy.

(Visited 111 times, 1 visits today)

Kroki

1
Zakończ etap

Przygotowanie:

Zagotuj ocet z wodą, 1 łyżeczką cukru, 1/2 łyżeczki soli, łyżeczką ziaren białego pieprzu. Wystudź, zalej marynatą śledzie (na 6 12 godzin).

Ubij trzepaczką rózgową majonez ze śmietaną. Przypraw solą, szczyptą cukru, sokiem wyciśniętym z cytryny (jedna łyżka) i skórką otartą z cytryny.

Posiekaj bardzo drobno cebulę i czosnek. Dodaj do sosu razem z łyżką kawioru. Wstaw do lodówki.

Tuż przed podaniem ułóż na półmisku śledzie odsączone z marynaty. Przykryj warstwą sosu, dekoruj grudkami kawioru i paseczkami skórki cytrynowej.

Recenzje

Nikt jeszcze nie komentował tego przepisu, użyj poniższego formularza aby zamieścić recenzję
poprzedni
Śledzie po adwokacku
następny
Śledzie z przecierem pomidorowym
poprzedni
Śledzie po adwokacku
następny
Śledzie z przecierem pomidorowym