0 0
Śledzie  z przecierem pomidorowym

Udostępnij w mediach społecznościowych:

lub po prostu skopiuj i udostępnij ten adres

Składniki

4 sztuki Płaty śledzia Matijas duże
3 łyżki Przecier pomidorowy
2 łyżki Cukier
2 sztuki Goździk
3 ziarna Ziele angielskie
2 łyżki Ocet winny czerwony
1/2 sztuki Cytryna
1 łyżka Chrzan tarty
1/4 szklanki Olej słonecznikowy

Zapisz ten przepis

Musisz się zalogować lub zarejestrować żeby zapisać ten przepis w książce kucharskiej.

Śledzie z przecierem pomidorowym

  • Średni

Składniki

Opis

Udostępnij

Idealna przekąska, bardzo łatwa w przygotowaniu. Śledzie w przecierze pomidorowym idealnie pasują jako przystawka na Wigilijnym stole. Wypróbuj nasz przepis i rozsmakuj bliskich.

(Visited 162 times, 1 visits today)

Kroki

1
Zakończ etap

Przygotowanie:

Wymieszaj cukier z wodą, dodaj przecier pomidorowy, utłuczone goździki, pokruszone ziele angielskie, ocet i chrzan. Wlewaj stopniowo olej, ciągle mieszając, aż powstanie gęsty sos. Jeśli trzeba wsyp nieco soli. Pokrój śledzia na kawałki o wielkości czterech centymetrów. Układaj warstwami w słoiku, przykrywaj kawałkami cytryny i polewaj każdą warstwę sosem. Wstaw na noc do lodówki.

Recenzje

Nikt jeszcze nie komentował tego przepisu, użyj poniższego formularza aby zamieścić recenzję
poprzedni
Śledzie z sosem kawiorowym
następny
Rolmopsy z jabłkami
poprzedni
Śledzie z sosem kawiorowym
następny
Rolmopsy z jabłkami