0 0
Rolmopsy z jabłkami

Udostępnij w mediach społecznościowych:

lub po prostu skopiuj i udostępnij ten adres

Składniki

4 sztuki Płaty śledzia Matijas
3 sztuki Jabłka
1 sztuka Ogórek kiszony
1 sztuka Cebula
4 sztuki Grzyby marynowane
2 sztuki Goździk
5 ziaren Ziele angielskie
2 sztuki Liść laurowy
2 łyżeczki Cukier
1/2 łużeczki Pieprz
1 szklanka Ocet spirytusowy

Zapisz ten przepis

Musisz się zalogować lub zarejestrować żeby zapisać ten przepis w książce kucharskiej.

Rolmopsy z jabłkami

  • Łatwy

Składniki

Opis

Udostępnij

Brak pomysłu na świąteczne przystawki? Polecamy nasz przepis na rolmopsy z jabłkiem. Wyjątkowe i na pewno smaczne.

(Visited 30 times, 1 visits today)

Kroki

1
Zakończ etap

Przygotowanie:

Utrzyj jabłko na tarce z dużymi oczkami. Posiekaj drobno cebulę i obrane ze skóry ogórki (gniazda nasienne wyrzucić). Wymieszaj z jabłkami. Dodaj zmiażdżone goździki, zmielony pieprz, szczyptę cukru. Pokrój filety na kawałki 6 - 7 cm. Smaruj nadzieniem z jabłek, zawijaj na rolmopsy i spinaj wykałaczką. Pozostałe dwa jabłka pokrój w kostkę i włóż razem ze śledziami do słoika. Zalej marynatą z octu przygotowanego z cukrem i przyprawami. Trzymaj w chłodzie przez 24 godziny.

Recenzje

Nikt jeszcze nie komentował tego przepisu, użyj poniższego formularza aby zamieścić recenzję
poprzedni
Śledzie z przecierem pomidorowym
następny
Marynowane śledzie z korzennymi przyprawami
poprzedni
Śledzie z przecierem pomidorowym
następny
Marynowane śledzie z korzennymi przyprawami