0 0
Chutney jabłkowy

Udostępnij w mediach społecznościowych:

lub po prostu skopiuj i udostępnij ten adres

Składniki

1 kg Jabłka
500 g Cebula
100 g Rodzynki
1 sztuka Cytryna
4 ząbki Czosnek
150 ml Ocet winny
150 g Cukier
1/2 łyżeczki Imbir mielony
1/2 łyżeczki Cynamon
1/2 łyżeczki Goździk
Sól
Pieprz

Zapisz ten przepis

Musisz się zalogować lub zarejestrować żeby zapisać ten przepis w książce kucharskiej.

Chutney jabłkowy

Kuchnia:
  • Łatwy

Składniki

Opis

Udostępnij
(Visited 70 times, 1 visits today)

Kroki

1
Zakończ etap

Przygotowanie:

Obierz jabłka i cebulę, posiekaj na kawałki i włóż do rondla. Dodaj posiekany czosnek, sok wyciśnięty z cytryny. Wlej ocet, gotuj an wolnym ogniu ok 15 minut. Wsyp cukier i wszystkie przyprawy. Smaż na małym ogniu ok 30 minut, aż sos zgęstnieje. Przełóż do małych słoików, dostaw w chłodne miejsce przynajmniej na tydzień. A potem dodaj ten wspaniały sos do pieczonego drobiu lub pieczonej wieprzowiny.

Recenzje

Nikt jeszcze nie komentował tego przepisu, użyj poniższego formularza aby zamieścić recenzję
poprzedni
Likier cytrynowy
następny
Brzoskwiniowy DIP
poprzedni
Likier cytrynowy
następny
Brzoskwiniowy DIP