Składniki
-
250g Masło
-
4 łyżki Rzeżucha
-
2 łyżki Szczypiorek
-
Sól morska
Opis
Rzeżucha przede wszystkim kojarzy się z Wielkanocą. Wtedy pojawia się w domach, ale jedynie jako element ozdobny. Tak się przyjęło, że jest to jeden z symboli Wielkanocy i przez pozostałą część roku jest o niej głucho. Tymczasem warto zrobić krok dalej, poza tradycyjne skojarzenia i odkryć w tej zielonej, drobnej roślince prawdziwy skarbiec zdrowia. To cenne źródło witamin i mikroelementów. Ma oryginalny, pikantny smak, ostry zapach i niepozorny wygląd. Wystarczy dobre masło, odrobina soli i rzeżucha. Takie masełko z pewnością będzie się cieszyło dużym powodzeniem na świątecznym stole.
Kroki
1
Zakończ etap
|
Przygotowanie:Miękkie masło przekładamy do miseczki, doprawiamy solą i mieszamy do momentu, aż sól się rozpuści. Do masła dodajemy rzeżuchę i drobno posiekany szczypiorek. Delikatnie mieszamy do połączenia się składników. |