0 0
Świąteczne masełko z rzeżuszką

Udostępnij w mediach społecznościowych:

lub po prostu skopiuj i udostępnij ten adres

Składniki

250g Masło
4 łyżki Rzeżucha
2 łyżki Szczypiorek
Sól morska

Zapisz ten przepis

Musisz się zalogować lub zarejestrować żeby zapisać ten przepis w książce kucharskiej.

Świąteczne masełko z rzeżuszką

Kuchnia:
  • Łatwy

Składniki

Opis

Udostępnij

Rzeżucha przede wszystkim kojarzy się z Wielkanocą. Wtedy pojawia się w domach, ale jedynie jako element ozdobny. Tak się przyjęło, że jest to jeden z symboli Wielkanocy i przez pozostałą część roku jest o niej głucho. Tymczasem warto zrobić krok dalej, poza tradycyjne skojarzenia i odkryć w tej zielonej, drobnej roślince prawdziwy skarbiec zdrowia. To cenne źródło witamin i mikroelementów. Ma oryginalny, pikantny smak, ostry zapach i niepozorny wygląd. Wystarczy dobre masło, odrobina soli i rzeżucha. Takie masełko z pewnością będzie się cieszyło dużym powodzeniem na świątecznym stole.

(Visited 20 times, 1 visits today)

Kroki

1
Zakończ etap

Przygotowanie:

Miękkie masło przekładamy do miseczki, doprawiamy solą i mieszamy do momentu, aż sól się rozpuści. Do masła dodajemy rzeżuchę i drobno posiekany szczypiorek. Delikatnie mieszamy do połączenia się składników.

Recenzje

Nikt jeszcze nie komentował tego przepisu, użyj poniższego formularza aby zamieścić recenzję
poprzedni
Jajko faszerowane pastą z awokado
następny
Zupa chrzanowa
poprzedni
Jajko faszerowane pastą z awokado
następny
Zupa chrzanowa

Dodaj komentarz