0 0
Pstrąg w musującym winie

Udostępnij w mediach społecznościowych:

lub po prostu skopiuj i udostępnij ten adres

Składniki

4 sztuki Świeży pstrąg
1/2 butelki Białe wino musujące wytrawne
1 i 1/2 szklanki Woda
szczypta Pieprz
szczypta Sól
z ćwiartki cytryny Skórka z cytryny
1 sztuka Zelantyna

Zapisz ten przepis

Musisz się zalogować lub zarejestrować żeby zapisać ten przepis w książce kucharskiej.

Pstrąg w musującym winie

Kuchnia:
  • Średni

Składniki

Opis

Udostępnij

Bardzo smaczna ryba. Łatwa w przygotowaniu. Pstrąg w winie na Wigilię to danie idealne. Musisz spróbować tego przepisu. Życzymy smacznego.

(Visited 14 times, 1 visits today)

Kroki

1
Zakończ etap

Przygotowanie:

Pstrągi czyścimy, starannie płuczemy w żaroodpornym, podłużnym naczyniu. Wodę gotujemy z solą, cukrem, sokiem z cytryny i skórką pomarańczową. Żelatynę wymieszaj wcześniej z filiżanką zimnej wody starannie ucieramy z gorącą wodą cytrynową. Zalewamy pstrągi i wstawiamy na 10 minut do piekarnika. Wyjmujemy i wlewamy teraz wino. Zapiekamy jeszcze przez 10 minut. Trochę przestudzoną rybę obieramy ze skóry i układamy na półmisku. Zalewamy przecedzonym przez sito sosem (tym w którym gotowała się ryba) i wstawiamy do lodówki. Podajemy z majonezem lub sosem tatarskim.

Recenzje

Nikt jeszcze nie komentował tego przepisu, użyj poniższego formularza aby zamieścić recenzję
poprzedni
Pierniczki na choinkę
następny
Awokado z łososiem
poprzedni
Pierniczki na choinkę
następny
Awokado z łososiem