0 0
Pikantny sos migdałowo – majonezowy

Udostępnij w mediach społecznościowych:

lub po prostu skopiuj i udostępnij ten adres

Składniki

4 sztuki Jajka na twardo
2 płaty Papryka konserwowa
1/2 łyżeczki Pieprz cayenne
50 g Płatki migdałowe
1/2 puszki Groszek konserwowy
1 mały słoik Majonez
Sól
Pieprz

Zapisz ten przepis

Musisz się zalogować lub zarejestrować żeby zapisać ten przepis w książce kucharskiej.

Pikantny sos migdałowo – majonezowy

Właściwości:
    Kuchnia:
    • Łatwy

    Składniki

    Opis

    Udostępnij

    Przepis na pikantny sos migdałowo – majonezowy. Pasuje do każdej wędzonej wędliny oraz mięs podawanych na zimno. Łatwy do przygotowania.

    (Visited 26 times, 1 visits today)

    Kroki

    1
    Zakończ etap

    Przygotowanie:

    Pokrój jajka w kostkę. Odcedź groszek, a paprykę posiekaj (skórkę zdejmij ostrym nożem). Wymieszaj majonez ze szczyptą soli, sporą szczypta pieprzu, pieprzem kajeńskim (chilli, sosem tabasco). Wymieszaj w szklanym pucharze groszek, paprykę, jajka i migdały. Zalej majonezem.

    Recenzje

    Nikt jeszcze nie komentował tego przepisu, użyj poniższego formularza aby zamieścić recenzję
    poprzedni
    Brzoskwiniowy DIP
    następny
    Sos z jajek i chrzanu
    poprzedni
    Brzoskwiniowy DIP
    następny
    Sos z jajek i chrzanu