0 0
Rosyjska zupa rybna „Ucha”

Udostępnij w mediach społecznościowych:

lub po prostu skopiuj i udostępnij ten adres

Składniki

1 szt Duża głowa ryby karpia, lina,szczupaka
1 szt Część ogona
4 szt Ziemniak
100 g Kasza jaglana
1 szt Marchew
2 szt Cebula
1 pęczek Natka pietruszki
1 pęczek Koperek
2 ząbki Czosnek
100 g Boczek
50 ml Wódka
1 łyżka Sól
Płonący kij z ogniska

Zapisz ten przepis

Musisz się zalogować lub zarejestrować żeby zapisać ten przepis w książce kucharskiej.

Rosyjska zupa rybna „Ucha”

Kuchnia:
    • Średni

    Składniki

    Opis

    Udostępnij

    Przepis nadesłany przez naszych czytelników. Popularna rosyjska zupa rybna UCHA to jedna z najlepszych zup przygotowywanych na łonie natury. Polecamy.

    (Visited 546 times, 1 visits today)

    Kroki

    1
    Zakończ etap

    Przygotowanie:

    Rybę oczyścić, usunąć skrzela, pokroić i zamoczyć na dwie godziny w wodzie. W tym czasie obrać i pokroić ziemniaki i marchew i gotujemy 10 minut, solimy do smaku. Dodajemy rybę i gotujemy kolejne 10 - 15 minut. Kroimy boczek w kostkę. Cebulę i czosnek drobno siekamy. Siekamy również pietruszkę i koperek. Wrzucamy do zupy boczek, kaszę, cebulę i doprawiamy pieprzem. Gotujemy dalej przez 10 minut. Kolejno wlewamy kieliszek wódki i wkładamy rozgrzany kij z ogniska, tak by ugasił się całkowicie w naszej zupie. Po czym zbieramy popiół z wierzchu. Dodajemy zieleninę i zdejmujemy z ognia. Jeśli ktoś lubi możemy dodać na dno miski posiekany drobno czosnek.

    Recenzje

    Nikt jeszcze nie komentował tego przepisu, użyj poniższego formularza aby zamieścić recenzję
    poprzedni
    Tort Mickey Mouse
    następny
    Krem z batatów
    poprzedni
    Tort Mickey Mouse
    następny
    Krem z batatów