0 0
Pieczone cebule

Udostępnij w mediach społecznościowych:

lub po prostu skopiuj i udostępnij ten adres

Składniki

8 sztuk Cebula
1 sztuk Pomidor
1 łyżeczka Kapary
2 łyżki Oliwa z oliwek
2 łyżki Tarta bułka
2 łyżki Ser żółty tarty
Sól
Pieprz

Zapisz ten przepis

Musisz się zalogować lub zarejestrować żeby zapisać ten przepis w książce kucharskiej.

Pieczone cebule

Kuchnia:
  • Łatwy

Składniki

Opis

Udostępnij

Przystawka, która uszczęśliwi nasze podniebienia. Łatwe w przygotowaniu, ale bardzo smaczne. Pieczone cebule to idealna przekąska. Musisz wypróbować ten przepis.

(Visited 35 times, 1 visits today)

Kroki

1
Zakończ etap

Przygotowanie:

Cebule obrać i blanszować (czyli obgotować w lekko osolonej osłodzonej wodzie). Następnie ponacinać je możliwie głęboko do góry ma krzyż ostrym nożem, ale tak aby ich nie rozdzielić (można również wydrążyć środki jeśli są dostatecznie duże). Poszczególne warstwy trochę rozchylić i ostrożnie powtykać kawałki pomidora i kapary. Skropić oliwą, przyprawić solą i pieprzem, posypać serem wymieszanym z tartą bułką. Piec około 20 minut w piekarniku rozgrzanym do 220 stopni. Dno naczynia w którym będą pieczone cebule nasmarować olejem.

Recenzje

Nikt jeszcze nie komentował tego przepisu, użyj poniższego formularza aby zamieścić recenzję
poprzedni
Ciasto czekoladowo – orzechowe
następny
Ciasto z porami
poprzedni
Ciasto czekoladowo – orzechowe
następny
Ciasto z porami