0 0
Pomidorki nadziewane anchois

Udostępnij w mediach społecznościowych:

lub po prostu skopiuj i udostępnij ten adres

Składniki

250 g Pomidor koktajlowy
5-6 szt Jajko
4 szt Filecik Anchois
10 szt Zielone oliwki
do smaku Pieprz kolorowy
do smaku Sól morska
Dodatkowo:
kilka sztuk Listek bazylii

Zapisz ten przepis

Musisz się zalogować lub zarejestrować żeby zapisać ten przepis w książce kucharskiej.

Pomidorki nadziewane anchois

  • Łatwy

Składniki

  • Dodatkowo:

Opis

Udostępnij

Dojrzałe słodkie pomidorki skrywają nadzienie z jajek, oliwek i małych filecików anchois. Dla tych, którzy nie boją się smacznych i oryginalnych rozwiązań, to świetny pomysł na pyszną i elegancką przystawkę.

(Visited 132 times, 1 visits today)

Kroki

1
Zakończ etap

Przygotowanie:

Jajka gotujemy na twardo, studzimy i obieramy. Fileciki anchois i oliwki drobno siekamy. Białka ścieramy na tarce o drobnych oczkach, dodajemy żółtka, fileciki anchois i oliwki. Wszystko razem mieszamy i doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Z solą należy uważać, gdyż anchois są dość słone i intensywne w smaku. Pomidorki myjemy i odkrawamy górę tak, aby powstały czapeczki. Ze środka pomidorków wydrążamy miąższ, choć nie jest to łatwe. Ja użyłam do tego małego, ostrego nożyka i łyżeczki. Puste środki pomidorków osuszamy ręcznikiem papierowym i nadziewamy przygotowanym farszem. Przykrywamy czapeczkami i dekorujemy świeżą bazylia i oliwkami.

Recenzje

Nikt jeszcze nie komentował tego przepisu, użyj poniższego formularza aby zamieścić recenzję
poprzedni
Zimowe gwiazdki
poprzedni
Zimowe gwiazdki

Dodaj komentarz