0 0
Karp w sosie pieczarkowym

Udostępnij w mediach społecznościowych:

lub po prostu skopiuj i udostępnij ten adres

Składniki

1 sztuka Karp
1 szklanka Śmietana zakwaszana
50 g Suszone grzyby
1 łyżeczka Mąka
1 łyżeczka Kapary
2 łyżki Masło
Sól
Pieprz
Cukier

Zapisz ten przepis

Musisz się zalogować lub zarejestrować żeby zapisać ten przepis w książce kucharskiej.

Karp w sosie pieczarkowym

Kuchnia:
  • Średni

Składniki

Opis

Udostępnij

Przepis idealny na Wigilię. Karp w sosie grzybowym podawany na gorąco to idealne danie główne, Musisz wypróbować, Smacznego!

(Visited 29 times, 1 visits today)

Kroki

1
Zakończ etap

Przygotowanie:

Namocz w wodzie grzyby, ugotuj w lekko osolonej wodzie i posiekaj. Ubij śmietanę z mąką, szczyptą soli, cukru i pieprzu. Wymieszaj z grzybami i kaparami.

Oczyszczonego i wypatroszonego karpia wypłucz, osusz papierowym ręcznikiem i natrzyj płaską łyżeczką soli. Ułóż w naczyniu do zapiekania, skrop łyżką stopionego masła i przykryj pergaminem posmarowanym masłem. Wlej na dno naczynia wywar z grzybów i wstaw rybę na 20 minut do piekarnika nagrzanego do 200 stopni. Wyjmij na chwilę karpia, zdejmij papier i zalej rybę śmietanką. Piecz jeszcze przez 25 minut, aż skórka apetycznie przyrumieni się na wierzchu.

Recenzje

Nikt jeszcze nie komentował tego przepisu, użyj poniższego formularza aby zamieścić recenzję
poprzedni
Sałatka Szwabska
następny
Karp faszerowany na zimno
poprzedni
Sałatka Szwabska
następny
Karp faszerowany na zimno