Składniki
-
700 g Wątróbka drobiowa
-
300 g Cebula
-
2-3 łyżki Oliwa z oliwek
-
6 łyżek Śmietanka 30%
-
120 g Ser żółty
-
Sól morska
-
Pieprz
Opis
Przepis nadesłany przez naszych czytelników z Ukrainy. Przekąska z wątróbki drobiowej to idealne danie dla amatorów tego mięsa. Mimo wszystko bardzo smaczne.
Kroki
1
Zakończ etap
|
Przygotowanie:Wątróbkę dokładnie umyć, oczyścić i pokroić w kostkę. Cebulę obierz i również posiekaj. Rozgrzej na patelni oliwę z oliwek, wrzuć cebulę i smaż do miękkości, dodaj wątróbkę. Smaż aż zmięknie na średnim ogniu często mieszając. Przypraw solą i pieprzem do smaku. Gotową wątróbkę z cebulą przełóż do salaterek, dodaj do każdej po 1 łyżce śmietany. Do każdej dodaj garść startego żółtego sera. Wstaw do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na około 5 - 7 minut. Podawaj gorącą. |