0 0
Grillowana pierś z indyka w migdałach

Udostępnij w mediach społecznościowych:

lub po prostu skopiuj i udostępnij ten adres

Składniki

500 g Pierś z indyka
100 g Prażone płatki migdałowe
Sól
Składniki na glazurę:
1/3 szklanki Oliwa z oliwek
1 ząbek Czosnek
1 łyżka Musztarda ostra
1 łyżka Miód
1 łyżka Sok z cytryny
1 łyżka mielona papryka słodka

Zapisz ten przepis

Musisz się zalogować lub zarejestrować żeby zapisać ten przepis w książce kucharskiej.

Grillowana pierś z indyka w migdałach

Kuchnia:
  • Łatwy

Składniki

  • Składniki na glazurę:

Opis

Udostępnij

Dania z grilla to letnia tradycja. Grillowana pierś z indyka w migdałach to jedno z takich dań, które musisz koniecznie przygotować w sezonie grillowym.

(Visited 117 times, 1 visits today)

Kroki

1
Zakończ etap

Przygotowanie:

Umyte, osuszone piersi z indyka solimy i wstawiamy na dwie godziny do lodówki. Czosnek obieramy i przeciskamy przez praskę. Łączymy razem oliwę z musztardą, miodem i cytryną. Dodajemy paprykę i czosnek. Mięso wyjmujemy z lodówki i smarujemy glazurą. Smażymy na grillu od czasu do czasu smarować reszta glazury, zaraz po zdjęciu z rusztu obtoczyć w migdałach.

Recenzje

Nikt jeszcze nie komentował tego przepisu, użyj poniższego formularza aby zamieścić recenzję
poprzedni
Pasztet drobiowy
następny
Grillowana pierś z indyka w jogurcie
poprzedni
Pasztet drobiowy
następny
Grillowana pierś z indyka w jogurcie