0 0
Malinowe muffinki

Udostępnij w mediach społecznościowych:

lub po prostu skopiuj i udostępnij ten adres

Składniki

Składniki na ciasto:
4 szt Jajko
120 g Syrop malinowy
4 łyżki Olej
160 g Mąka krupczatka
1 łyżeczka Proszek do pieczenia
Składniki na krem:
60 g Maliny
1 łyżeczka Żelatyna w proszku
200 ml Śmietanka 30%
250 g Mascarpone
3-4 łyżki Cukier puder
odrobina Czerwony barwnik spożywczy
do ozdoby Żelkowe serduszka

Zapisz ten przepis

Musisz się zalogować lub zarejestrować żeby zapisać ten przepis w książce kucharskiej.

Malinowe muffinki

Kuchnia:
  • Średni

Składniki

  • Składniki na ciasto:

  • Składniki na krem:

Opis

Udostępnij

Przepis nadesłany przez naszą czytelniczkę Panią Dorotę K. Niezwykle smaczne i wyglądające malinowe muffinki. Deser idealny na przyjęcia. Prezentują się pięknie.

(Visited 19 times, 1 visits today)

Kroki

1
Zakończ etap

Przygotowanie:

W rondelku podgrzej maliny z odrobiną wody. Przetrzyj przez sitko by pozbyć się pestek. Sok malinowy ponownie podgrzewać, wsypać żelatynę, wymieszać i odstawić by ostygł. Śmietankę ubijamy na sztywno, dodajemy serek mascarpone z cukrem pudrem i miksujemy aż wszystko połączy się na gładką masę. Ostudzone maliny wlewamy partiami do masy delikatnie mieszając. Na samym końcu można dodać barwnik i wymieszać. Masę przełożyć do szprycy do zdobienia tortów i schłodzić w lodówce.

Ubijamy jajka z cukrem, dodajemy olej z syropem i mieszamy. W osobnej miseczce mieszamy przesianą przez sitko mąkę z proszkiem do pieczenia. Wsypać delikatnie do jajek i delikatnie wymieszać. Gotową masę przełożyć do papilotek, piec w 180 stopniach przez około 20 minut, pozostawić do wystudzenia i udekorować wcześniej przygotowanym kremem i żelkami.

Recenzje

Nikt jeszcze nie komentował tego przepisu, użyj poniższego formularza aby zamieścić recenzję
poprzedni
Strudel Jabłkowy
następny
Zupa kukurydziana z ziemniakami i ryżem
poprzedni
Strudel Jabłkowy
następny
Zupa kukurydziana z ziemniakami i ryżem