0 0
Przekąska z wątróbki drobiowej

Udostępnij w mediach społecznościowych:

lub po prostu skopiuj i udostępnij ten adres

Składniki

700 g Wątróbka drobiowa
300 g Cebula
2-3 łyżki Oliwa z oliwek
6 łyżek Śmietanka 30%
120 g Ser żółty
Sól morska
Pieprz

Zapisz ten przepis

Musisz się zalogować lub zarejestrować żeby zapisać ten przepis w książce kucharskiej.

Przekąska z wątróbki drobiowej

Kuchnia:
    • Łatwy

    Składniki

    Opis

    Udostępnij

    Przepis nadesłany przez naszych czytelników z Ukrainy. Przekąska z wątróbki drobiowej to idealne danie dla amatorów tego mięsa. Mimo wszystko bardzo smaczne.

    (Visited 124 times, 1 visits today)

    Kroki

    1
    Zakończ etap

    Przygotowanie:

    Wątróbkę dokładnie umyć, oczyścić i pokroić w kostkę. Cebulę obierz i również posiekaj. Rozgrzej na patelni oliwę z oliwek, wrzuć cebulę i smaż do miękkości, dodaj wątróbkę. Smaż aż zmięknie na średnim ogniu często mieszając. Przypraw solą i pieprzem do smaku. Gotową wątróbkę z cebulą przełóż do salaterek, dodaj do każdej po 1 łyżce śmietany. Do każdej dodaj garść startego żółtego sera. Wstaw do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na około 5 - 7 minut. Podawaj gorącą.

    Recenzje

    Nikt jeszcze nie komentował tego przepisu, użyj poniższego formularza aby zamieścić recenzję
    poprzedni
    Zupa kukurydziana z ziemniakami i ryżem
    następny
    Julien w chlebie
    poprzedni
    Zupa kukurydziana z ziemniakami i ryżem
    następny
    Julien w chlebie