0 0
Zapiekane ziemniaki z ogórkiem kiszonym

Udostępnij w mediach społecznościowych:

lub po prostu skopiuj i udostępnij ten adres

Zapisz ten przepis

Musisz się zalogować lub zarejestrować żeby zapisać ten przepis w książce kucharskiej.

Zapiekane ziemniaki z ogórkiem kiszonym

Kuchnia:
  • 50 minut
  • Łatwy

Składniki

Opis

Udostępnij

Przepis nadesłany przez naszą czytelniczkę MagdalenęS. Zapiekane ziemniaki z ogórkiem kiszonym, polecamy na rodzinną kolację. Smacznego.

(Visited 419 times, 1 visits today)

Kroki

1
Zakończ etap

Przygotowanie:

Ziemniaki obieramy ze skórki i gotujemy w lekko osolonej wodzie, tak by były jeszcze pół twarde - około 2- - 25 minut. Kroimy w grubsze plasterki. Ogórki kiszone również obieramy ze skórki, również czerwoną paprykę, kiełbasę i cebulę. Kroimy w kostkę i podsmażamy na odrobinie oleju z przyprawami (bez soli). Dodajemy sos, dokładnie mieszamy i jeszcze chwilę razem gotujemy. Jeśli potrzeba dodajemy do smaku. Dno naczynia żaroodpornego smarujemy odrobiną masła i układamy plasterki ziemniaków, wlewamy połowę sosu, układamy kolejną warstwę i wlewamy resztę sosu. Całość posypujemy startym serem.

Zapiekamy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 10 minut, po czym zwiększamy temperaturę do 200 stopni i zapiekamy kolejne 10 minut aż ser się zarumieni.

Recenzje

Nikt jeszcze nie komentował tego przepisu, użyj poniższego formularza aby zamieścić recenzję
poprzedni
Salami z pomidorami i fetą
następny
Zapiekany brzuszek w marynacie miodowo-musztardowej
poprzedni
Salami z pomidorami i fetą
następny
Zapiekany brzuszek w marynacie miodowo-musztardowej