0 0
Wiśnie w occie

Udostępnij w mediach społecznościowych:

lub po prostu skopiuj i udostępnij ten adres

Składniki

2 kg Wydrylowane wiśnie dojżałe
3 szklanki Cukier
1.5 szklanki Ocet spirytusowy
1/2 łyżeczki Goździk
1 łyżeczka Gorczyca
1 szt Korzeń chrzanu mały
szczypta Sól

Zapisz ten przepis

Musisz się zalogować lub zarejestrować żeby zapisać ten przepis w książce kucharskiej.

Wiśnie w occie

Kuchnia:
  • 30 miniut
  • Łatwy

Składniki

Opis

Udostępnij

Domowe przetwory są najsmaczniejsze i warto je przygotowywać. Wiśnie w occie mogą być idealnym dodatkiem do mięs i domowych pasztetów. Przepis jest bardzo prostu więc musisz go wypróbować.

(Visited 2 093 times, 1 visits today)

Kroki

1
Zakończ etap

Przygotowanie:

Wypłucz wiśnie, wyjmij pestki drylownicą. Zagotuj w garnku ocet i 1 szklankę wody z dodatkiem cukru, szczyptą soli, pokrojonego w paski korzenia chrzanu, goździków i gorczycy. Po 10 minutach gotowania zalej ciepłą marynatą ułożone w porcelanowej misce wiśnie. Przykryj i odstaw na całą noc w chłodne miejsce. Następnego dnia przelej marynatę do garnka, zagotuj, wystudź trochę i zalej wiśnie. Trzeciego dnia znów zagotuj marynatę i włóż do niej wiśnie. Podgrzewaj na średnim ogniu przez 10 minut. Gorące owoce przekładaj do średnich słoików, zalewaj marynatą i zakręcaj wieczka. Odwróć słoiki do góry dnem, a gdy wystygną przenieś je w chłodne i ciemne miejsce. W zimę podawaj do kaczki, gęsi, duszonej lub smażonej cielęciny i pasztetu.

Recenzje

Nikt jeszcze nie komentował tego przepisu, użyj poniższego formularza aby zamieścić recenzję
poprzedni
Marynowane morele
następny
Mozzarella z łososiem
poprzedni
Marynowane morele
następny
Mozzarella z łososiem

Dodaj komentarz