Składniki
- 
                                          1 kg Pierś z indyka
 - 
                                          Pieprzświeżo mielony
 - 
                                          Sól
 - 
                                          
Składniki na marynatę:
 - 
                                          1/2 szklanki Jogurt naturalny
 - 
                                          1/2 szklanki Sok z pomarańszy
 - 
                                          1 ząbek Czosnek
 - 
                                          1 łyżka Musztardaostra
 - 
                                          1 łyżka Miód
 - 
                                          1 łyżeczka Szałwiaświeża lub suszona
 
Opis
Pierś z indyka to jedno z najsmaczniejszych mięs do grillowania. Koniecznie musisz wypróbować przepisu na pierś indyczą w jogurcie.
(Visited 674 times, 1 visits today)
                                  Kroki
| 
                       1 
                        Zakończ etap 
                         | 
                    
                                              Przygotowanie:Mięso indyka umyć w zimnej wodzie, osuszyć, natrzeć solą i pieprzem. Jogurt wymieszać z sokiem pomarańczowym, musztardą i miodem, dodać szałwię i przeciśnięty przez praskę czosnek. Posmarować indyka marynatą, włożyć do salaterki, przykryć i włożyć do lodówki. Po 24 godzinach wyjąć indyka z marynaty ( marynatę zachować). Piec na grillu około 40 - 50 minut, 10 minut przez zakończenie pieczenia posmarować piersi jeszcze raz marynatą.  | 
                  




                
                



