0 0
Batoniki owsiano – lniane

Udostępnij w mediach społecznościowych:

lub po prostu skopiuj i udostępnij ten adres

Składniki

2 szklanki Płatki owsiane błyskawiczne
130 g Masło orzechowe
6 łyżek Ziarna słonecznika
4 łyżki Siemię lniane mielone
2-3 łyżki Miód

Zapisz ten przepis

Musisz się zalogować lub zarejestrować żeby zapisać ten przepis w książce kucharskiej.

Batoniki owsiano – lniane

  • Łatwy

Składniki

Opis

Udostępnij

Jedna z najsmaczniejszych i zdrowych słodkich przekąsek. Przepis przesłała do nas nasza czytelniczka Agnieszka Z. Zachęcamy do wykonania pysznych batoników.

(Visited 27 times, 1 visits today)

Kroki

1
Zakończ etap

Przygotowanie:

Płatki owsiane, siemię i słonecznik wsypać do miski. Dodać miód i masło, dokładnie wymieszać. W zależności od rodzaju dodanego masła, można dodać go więcej jeśli masa podczas wyrabiania jest krucha i klejąca. Wykładamy masę na blaszkę keksową, wyłożoną folią aluminiową lub papierem do pieczenia. Przykryć drugiem kawałkiem foli i przycisnąć czymś ciężkim, może być słoik lub puszka. Ostawić do lodówki na kilka godzin. Po wyjęciu kroić ostrym, zwilżonym nożem.

Recenzje

Nikt jeszcze nie komentował tego przepisu, użyj poniższego formularza aby zamieścić recenzję
poprzedni
Babeczki tiramisu
następny
Chlebki Naan
poprzedni
Babeczki tiramisu
następny
Chlebki Naan