0 0
Chutney cytrynowy

Udostępnij w mediach społecznościowych:

lub po prostu skopiuj i udostępnij ten adres

Składniki

1 kg Cytryna
3 sztuki Jabłko Jonagold
100 g Rodzynki
2 ząbki Czosnek
4 łyżki Cukier
1 łyżka Ocet winny
1 łyżeczka Kminek
1 łyżeczka Świeży imbir
Sól
Pieprz
Anyż gwiazdkowy

Zapisz ten przepis

Musisz się zalogować lub zarejestrować żeby zapisać ten przepis w książce kucharskiej.

Chutney cytrynowy

Kuchnia:
  • Łatwy

Składniki

Opis

Udostępnij

Przepis na chutney cytrynowy. Znakomity dodatek do drobiu i tłustych mięs. Zamknięty w słoikach może być wiele tygodni. Musisz wypróbować.

(Visited 334 times, 1 visits today)

Kroki

1
Zakończ etap

Przygotowanie:

Wyszoruj pod bieżącą wodą cytryny. Dwie cytryny pokrój w plasterki razem ze skórką, resztę obierz i grubo posiekaj. Zdejmij skórkę z jabłek, wydrąż gniazda nasienne, podziel na kawałki.

Włóż do rondla jabłka, cytryny, posiekany czosnek. Wlej ocet i smaż na wolnym ogniu przez 20 minut. Wsyp cukier i wszystkie przyprawy. Przykryj rondel, smaż jeszcze na małym ogniu przez 10 minut. Przełóż do słoików, po 2 tygodniach chutney nabierze wybornego smaku i aromatu.

Recenzje

Nikt jeszcze nie komentował tego przepisu, użyj poniższego formularza aby zamieścić recenzję
poprzedni
Cytrynowy kurczak
następny
Cytryna z marynaty
poprzedni
Cytrynowy kurczak
następny
Cytryna z marynaty