0 0
Glazurowana marchew

Udostępnij w mediach społecznościowych:

lub po prostu skopiuj i udostępnij ten adres

Składniki

1 kg Marchew
2 łyżki Masło
1 łyżka Cukier
1 sztuka Pomarańcza
szczypta Sól
szczypta Pieprz

Zapisz ten przepis

Musisz się zalogować lub zarejestrować żeby zapisać ten przepis w książce kucharskiej.

Glazurowana marchew

Kuchnia:
  • Łatwy

Składniki

Opis

Udostępnij

To jedna z potraw z domowej kuchni francuskiej. Przepis łatwy, a sama glazurowana marchew to pyszna przystawka do dań z mięsa i ryb.

(Visited 192 times, 1 visits today)

Kroki

1
Zakończ etap

Przygotowanie:

Oskrob marchew i pokrój w plasterki, wrzuć do lekko osolonej wody i gotuj przez 10 minut. Odcedź. Wyciśnij sok z pomarańczy, zetrzyj trochę skórki. Rozgrzej w rondlu masło, wsyp cukier i wlej sok z pomarańczy. Wrzuć marchewkę i gotuj na małym ogniu przez 10 minut. Słodki sos powinien się trochę karmelizować. Marchewki trzeba od czasu do czasu przemieszać, by równo pokryły się lśniącym sosem.

Recenzje

Nikt jeszcze nie komentował tego przepisu, użyj poniższego formularza aby zamieścić recenzję
poprzedni
Awokado z serowym kremem
następny
Kotlet cielęcy z czereśniami
poprzedni
Awokado z serowym kremem
następny
Kotlet cielęcy z czereśniami