0 0
Awokado z serowym kremem

Udostępnij w mediach społecznościowych:

lub po prostu skopiuj i udostępnij ten adres

Składniki

4 sztuki Awokado
125 ml Śmietana kremówka 36%
100 g Ser Roquefort
100 g Orzechy włoskie
Pieprz
Cukier puder
2 łyżki Brandy
1 sztuka Cytryna
kilka liści Sałata czerwona
kilka liści Sałata zielona

Zapisz ten przepis

Musisz się zalogować lub zarejestrować żeby zapisać ten przepis w książce kucharskiej.

Awokado z serowym kremem

Kuchnia:
  • Łatwy

Składniki

Opis

Udostępnij

Awokado z serowy kremem dość, że prezentuje się wspaniale to i wybornie smakuje. Wypróbuj ten przepis i podaj gościom cudowną przystawkę.

(Visited 10 times, 1 visits today)

Kroki

1
Zakończ etap

Przygotowanie:

Umyj i osusz avocado. Przekrój każdy na pół, ostrożnie rozdziel połówki i wyjmij pestki. Skrop natychmiast sokiem z cytryny. Odstaw.

Utrzyj w misce roquefort (lub inny dobry ser pleśniowy). Ubij trzepaczką śmietankę ze szczyptą soli, cukru pudru i świeżo zmielonego pieprzu. Połącz delikatnie z serem. Wsyp pokruszone orzechy (8 połówek zachowaj do dekoracji), łyżkę posiekanej natki pietruszki, wlej brandy (lub dobrą mocną wódkę), łyżeczkę soku cytrynowego i wymieszaj wszystko.

Napełniaj serowym kremem połówki avocado. Wstaw do lodówki. Tuż przed podaniem rozłóż na okrągłym półmisku liście sałaty i połówki avocado. Dekoruj świeżymi listkami pietruszki lub mięty.

Recenzje

Nikt jeszcze nie komentował tego przepisu, użyj poniższego formularza aby zamieścić recenzję
poprzedni
Uszka z grzybami
następny
Glazurowana marchew
poprzedni
Uszka z grzybami
następny
Glazurowana marchew