Składniki
- 
                                          500 g Pierś z indyka
 - 
                                          100 g Prażone płatki migdałowe
 - 
                                          Sól
 - 
                                          
Składniki na glazurę:
 - 
                                          1/3 szklanki Oliwa z oliwek
 - 
                                          1 ząbek Czosnek
 - 
                                          1 łyżka Musztardaostra
 - 
                                          1 łyżka Miód
 - 
                                          1 łyżka Sok z cytryny
 - 
                                          1 łyżka mielona papryka słodka
 
Opis
Dania z grilla to letnia tradycja. Grillowana pierś z indyka w migdałach to jedno z takich dań, które musisz koniecznie przygotować w sezonie grillowym.
(Visited 229 times, 1 visits today)
                                  Kroki
| 
                       1 
                        Zakończ etap 
                         | 
                    
                                              Przygotowanie:Umyte, osuszone piersi z indyka solimy i wstawiamy na dwie godziny do lodówki. Czosnek obieramy i przeciskamy przez praskę. Łączymy razem oliwę z musztardą, miodem i cytryną. Dodajemy paprykę i czosnek. Mięso wyjmujemy z lodówki i smarujemy glazurą. Smażymy na grillu od czasu do czasu smarować reszta glazury, zaraz po zdjęciu z rusztu obtoczyć w migdałach.  | 
                  




                
                



