0 0
Postny barszcz czerwony

Udostępnij w mediach społecznościowych:

lub po prostu skopiuj i udostępnij ten adres

Składniki

1 litr Sok z czerwonych buraków
1 pęczek Włoszczyzna
kilka ziarenek Ziele angielskie
2 szt Goździk
kilka szt Suszone grzyby
1 kieliszek Czerwone wino

Zapisz ten przepis

Musisz się zalogować lub zarejestrować żeby zapisać ten przepis w książce kucharskiej.

Postny barszcz czerwony

Kuchnia:
  • 1 godzina
  • Średni

Składniki

Opis

Udostępnij

Barszcz czerwony to tradycyjna polska zupa. Obowiązkowa na wigilijnym stole. Idealny dodatek do pierogów i krokietów.

(Visited 933 times, 1 visits today)

Kroki

1
Zakończ etap

Przygotowanie zupy:

Gotujemy litr esencjonalnego wywaru z włoszczyzny, grzybków suszonych i wszystkich przypraw. Tuż przed podaniem podgrzewamy z sokiem z czerwonych buraków w ostatniej chwili dodajemy kieliszek czerwonego wina. Wystarczy na osiem talerzy.

Recenzje

Nikt jeszcze nie komentował tego przepisu, użyj poniższego formularza aby zamieścić recenzję
poprzedni
Sandacz lub szczupak po polsku
następny
Rożki z pieczarkami
poprzedni
Sandacz lub szczupak po polsku
następny
Rożki z pieczarkami

Dodaj komentarz

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here