0 0
Róże z ciasta francuskiego i salami

Udostępnij w mediach społecznościowych:

lub po prostu skopiuj i udostępnij ten adres

Składniki

1 opakowanie Ciasto francuskie
150 g Salami cienko pokrojone
100 g Ser żółty

Zapisz ten przepis

Musisz się zalogować lub zarejestrować żeby zapisać ten przepis w książce kucharskiej.

Róże z ciasta francuskiego i salami

Kuchnia:
  • Łatwy

Składniki

Opis

Udostępnij

Przepis nadesłany przez naszą czytelniczkę Panią Ewę M. Róże z ciasta francuskiego z salami to idealne przekąski na karnawałowe przyjęcie. Bardzo smaczne i ładnie wyglądające.

(Visited 121 times, 1 visits today)

Kroki

1
Zakończ etap

Przygotowanie:

Ser ścieramy na drobnych oczkach tarki. Plasterki salami kroimy na pół. Płat ciasta dzielimy na pasy, na każdy układamy salami tak, by wystawały poza ciasto. Posypujemy serem. Zawijamy w jednym kierunku. Pod wpływem zawijania salami samo układa się tak, że przypomina płatki róży. Ciasto układamy w foremkach do muffinek - tak jest bezpiecznie bo nie rozpadną się na boki. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 220 stopni przez 15 - 20 minut.

Recenzje

Nikt jeszcze nie komentował tego przepisu, użyj poniższego formularza aby zamieścić recenzję
poprzedni
Róże z ciasta francuskiego z cynamonem i jabłkiem
następny
Inne gołąbki
poprzedni
Róże z ciasta francuskiego z cynamonem i jabłkiem
następny
Inne gołąbki