0 0
Sernik z jabłkami

Udostępnij w mediach społecznościowych:

lub po prostu skopiuj i udostępnij ten adres

Składniki

Składniki
200 g Mąka
140 g Masło
2 szt Żółtko
1 łyżka Wódka
80 g Cukier
Składniki na nadzienie
750 g Jabłka
300 g Tłusty twaróg
70 g Masło
100 g Cukier puder
3 szt Jajko
1 szt Pomarańcza
3-4 łyżki Śmietanka 30%
2 łyżki Budyń

Zapisz ten przepis

Musisz się zalogować lub zarejestrować żeby zapisać ten przepis w książce kucharskiej.

Sernik z jabłkami

Kuchnia:
  • 2 godziny
  • Trudny

Składniki

  • Składniki

  • Składniki na nadzienie

Opis

Udostępnij

Sernik to tradycja, a z jabłkami to jeden z najlepszych przepisów.

(Visited 267 times, 1 visits today)

Kroki

1
Zakończ etap

Przygotowanie masy serowej

Zmiel twaróg. Utrzyj na pianę masło z cukrem pudrem i 2 żółtkami. Ubij trzepaczką pianę z dwóch białek (dodaj szczyptę soli). Ucieraj ser z masą maślaną i skórką otartą z pomarańczy. Wsyp proszek budyniowy, wymieszaj i połącz ser z pianą. Odstaw.

2
Zakończ etap

Przygotowanie spodu

Tu według uznania.
Wylep dno dużej tortownicy cienką warstwą ciasta. Podpiecz na złoty kolor.

3
Zakończ etap

Kroki końcowe

Na wystudzonym kruchym spodzie połóż warstwę jabłek, przykryj masą serową. Ubij w garnuszku jajko, łyżkę cukru i śmietanę. Rozlej krem na serze i wstaw ciasto do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 40 minut. Dopiero po zupełnym wystudzeniu przełóż sernik na paterę.

Recenzje

Nikt jeszcze nie komentował tego przepisu, użyj poniższego formularza aby zamieścić recenzję
poprzedni
Sos chrzanowy
następny
Babka zwyczajna
poprzedni
Sos chrzanowy
następny
Babka zwyczajna

Dodaj komentarz