0 0
Tarta del Casaro

Udostępnij w mediach społecznościowych:

lub po prostu skopiuj i udostępnij ten adres

Składniki

1 opakowanie Ciasto francuskie można zamienić na ciasto do tarty
2 sztuki Jajko
1 sztuka Cebula duża
50 g Wędzony boczek
2 sztuki Ugotowane ziemniaki
150 g Tłusty twaróg
150 g Kozi ser lub ser Bryndza
100 g Ser żółty Ementaler lub Grojer
100 g Gęsta śmietana
Sól
Pieprz
Gałka muszkatołowa

Zapisz ten przepis

Musisz się zalogować lub zarejestrować żeby zapisać ten przepis w książce kucharskiej.

Tarta del Casaro

Kuchnia:
  • Łatwy

Składniki

Opis

Udostępnij

Tarta del Casaro to przepis na zapiekankę serową na francuskim bądź kruchym cieśnie. Bardzo łatwa w przygotowaniu i smaczna.

(Visited 23 times, 1 visits today)

Kroki

1
Zakończ etap

Przygotowanie:

Ciasto francuskie rozłóż na okrągłej blasze (posmarowanej zimną wodą) o średnicy 26 cm. Skrawki ciasta, które zostaną, zagnieć z niewielką ilością mąki, rozwałkuj i wytnij paski. Pokrój boczek w kostkę. Włóż do salaterki twaróg i ser kozi (lub bryndzę), wlej śmietankę i wszystko starannie utrzyj. Ubij trzepaczką jajka, dodaj do serowej masy. Wrzuć boczek, posiekaną cebulę. Posól, jeśli trzeba, popieprz, dopraw startą gałką muszkatołową. Posyp ciasto utartym ementalerem, ułóż przygotowany farsz, wyrównując powierzchnię grzbietem łyżki. Teraz przykryj wszystko równą kratką z pasków ciasta, a brzegi zlep w sznureczek, lub wyciśnij nożem ząbki.

Wstaw tartę do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na średni poziom, piecz około 30 minut. Podawaj gorącą.

Recenzje

Nikt jeszcze nie komentował tego przepisu, użyj poniższego formularza aby zamieścić recenzję
poprzedni
Tarta Ratatouille
następny
Sałatka z serem feta
poprzedni
Tarta Ratatouille
następny
Sałatka z serem feta