fbpx
0 0
Awokado z łososiem

Udostępnij w mediach społecznościowych:

lub po prostu skopiuj i udostępnij ten adres

Składniki

4 sztuki Awokado
150 g Łosos wędzony na zimno w plastrach
1 szklanka Śmietanka 30%
2 łyżki Sok z cytryny
2 sztuki Jajko na twardo
garść Koperek lub natka pietruszki posiakana
Sól
Pieprz

Zapisz ten przepis

Musisz się zalogować lub zarejestrować żeby zapisać ten przepis w książce kucharskiej.

Awokado z łososiem

Kuchnia:
  • 30 minut
  • Łatwy

Składniki

Opis

Udostępnij

Brak pomysłu na przystawkę. Wypróbuj przepis na awokado z łososiem. Każda gospodyni domowa powinna wykonać takie danie dla swojej rodziny. Idealnie sprawdzi się również jako danie na Wigilijnym stole.  Smacznego.

(Visited 2 times, 1 visits today)

Kroki

1
Zakończ etap

Przygotowanie:

Łososia siekamy tasakiem w małą kostkę. Śmietankę solimy i ubijamy trzepaczką. Mieszamy śmietankę z łososiem i pokrojonym w kostkę jajkiem. Awokado kładziemy w zagłębiu dłoni, przekrawamy na dwie równe połówki. Wyrzucamy pestkę, pogłębiamy miejsce po pestce. Miąższ siekamy i dodajemy do musu z łososia i śmietany. Skraplamy owoc sokiem z cytryny, solimy i pieprzymy. Nadziewamy musem i dekorujemy zieleniną. Wstawiamy na godzinę do lodówki.

Recenzje

Nikt jeszcze nie komentował tego przepisu, użyj poniższego formularza aby zamieścić recenzję
poprzedni
Pstrąg w musującym winie
następny
Tatar z Matyjasów
poprzedni
Pstrąg w musującym winie
następny
Tatar z Matyjasów