0 0
Biskwity

Udostępnij w mediach społecznościowych:

lub po prostu skopiuj i udostępnij ten adres

Składniki

4 sztuki Jajko
6 łyżek Cukier
4 łyżki Mąka
2 łyżki Mąka ziemniaczana
1 opakowanie Cukier waniliowy
2 łyżeczki Proszek do pieczenia
2 łyżki Margaryna
do posypania Cukier puder

Zapisz ten przepis

Musisz się zalogować lub zarejestrować żeby zapisać ten przepis w książce kucharskiej.

Biskwity

Kuchnia:
  • Łatwy

Składniki

Opis

Udostępnij

Biskwity to lekkie biszkoptowe ciasteczka. Łatwy przepis na to eleganckie ciasto. Można nadziewać je bitą śmietaną bądź kremem i udekorować owocami.

(Visited 107 times, 1 visits today)

Kroki

1
Zakończ etap

Przygotowanie:

Jajka umyć, białka oddzielić od żółtek. Żółtka utrzeć z margaryną, połową cukru i cukrem waniliowym na puszysty krem. Obie mąki wymieszać i przesiać przez sito do miski. Z białek i pozostałego cukru ubić sztywną pianę, podczas ubijania dodać cztery łyżki zimnej wody. Do masy z żółtek dodać na przemian pianę i mąkę i delikatnie mieszać. 1

Ciasto wykładać na płaską blachę wyłożoną papierem do pieczenia i formować okrągłe placuszki o średnicy 15 cm i grubości 1 cm.

Piec przez 7 - 10 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.

Placuszki biszkoptowe nadziewać kremem waniliowym lub bitą śmietaną — wedle uznania. Posypać cukrem pudrem.

Recenzje

Nikt jeszcze nie komentował tego przepisu, użyj poniższego formularza aby zamieścić recenzję
poprzedni
Classic
następny
Ciasteczka maślane
poprzedni
Classic
następny
Ciasteczka maślane