0 0
Brzoskwinie z bezą

Udostępnij w mediach społecznościowych:

lub po prostu skopiuj i udostępnij ten adres

Składniki

4 sztuki Brzoskwinie niezbyt miękkie
2 sztuki Białko
2 łyżki Cukier puder
50 g Migdały lub orzechy laskowa, zmielone
1 łyżka Sok z cytryny
szczypta Cynamon
1 łyżka Masło

Zapisz ten przepis

Musisz się zalogować lub zarejestrować żeby zapisać ten przepis w książce kucharskiej.

Brzoskwinie z bezą

Kuchnia:
  • Łatwy

Składniki

Opis

Udostępnij

Łatwy i elegancki deser. Brzoskwinie z bezą, przy szczególnych okazjach podawaj z gałką waniliowych lodów, Wypróbuj nasz przepis.

(Visited 3 times, 1 visits today)

Kroki

1
Zakończ etap

Przygotowanie:

Ubij schłodzone białka na sztywną pianę. Powoli wsypuj cukier i ciągle energicznie ubijaj. Gdy piana będzie sztywna, wsyp migdały (lub orzechy laskowe) i delikatnie wymieszaj bezową masę. Przełóż masę do plastikowej torebki z uciętym rogiem.

Zanurz na kilka sekund brzoskwinie we wrzącej wodzie. Wrzuć natychmiast do lodowatej wody (to je zahartuje) i obierz ze skórki. Przekrój każdą na pół, wyjmij pestkę. Posmaruj masłem żaroodporne naczynie. Napełniaj wgłębienia po pestce masą bezową, Rozsyp jeszcze mgiełkę cynamonową i zapiekaj w temperaturze 160 stopni przez 15 minut. Deser podawaj gorący. Przy szczególnych okazjach z kulką waniliowych lodów.

Recenzje

Nikt jeszcze nie komentował tego przepisu, użyj poniższego formularza aby zamieścić recenzję
poprzedni
Biszkoptowe naleśniki
następny
Babeczki migdałowo – wiśniowe
poprzedni
Biszkoptowe naleśniki
następny
Babeczki migdałowo – wiśniowe