Składniki
-
1 słoiczek Majonez
-
1 sztuka Cytryna
-
3 ząbki Czosnek
-
2 łyżeczki Zielony pieprz
-
1 łyżeczka Brandy
-
Sól
-
Pieprz
Opis
Delikatny, ale bardzo aromatyczny. Cytrynowy sos majonezowy to idealny dodatek do przystawek i zimnych przekąsek. Polecamy ten przepis.
(Visited 722 times, 1 visits today)
Kroki
1
Zakończ etap
|
Przygotowanie:Posiekaj czosnek. Umyj cytrynę, osusz, zetrzyj z niej skórkę, a z miąższu wyciśnij sok. Wymieszaj w miseczce czosnek, brandy, szczyptę soli z pieprzem, skórkę cytrynową i sok z cytryny. Wlej majonez, ubij wszystko rózgową trzepaczką. Już w sosjerce posyp zielonym pieprzem. |