0 0
Śledź w sosie pomidorowo-majonezowym

Udostępnij w mediach społecznościowych:

lub po prostu skopiuj i udostępnij ten adres

Składniki

1 kg Śledzie (salinata) bez skórki
4 łyżeczki Vegeta
100 ml Gorąca woda wrząca
2 łyżki Keczup
2 łyżki Koncentrat pomidorowy
10 ząbków Czosnek
do smaku Sól
do smaku Pieprz
do smaku Sok z cytryny

Zapisz ten przepis

Musisz się zalogować lub zarejestrować żeby zapisać ten przepis w książce kucharskiej.

Śledź w sosie pomidorowo-majonezowym

Kuchnia:
  • 1 godzina
  • Łatwy

Składniki

Opis

Udostępnij

Śledź w polskiej kuchni to podstawa. Sposobów ja jego przygotowanie jest wiele, my proponujemy śledzia w sosie pomidorowo-majonezomy, który na pewno jest ciekawym daniem i może sprawdzić się idealnie na świątecznym stole.

(Visited 135 times, 1 visits today)

Kroki

1
Zakończ etap

Vegetę zalać wodą (wrzątkiem) - dokładnie wymieszać. Dodać przygotowany czosnek. Następnie dodać keczup, koncentrat pomidorowy - ponownie dokładnie wymieszać. Wszystko razem połączyć z majonezem i przyprawić pieprzem, cukrem oraz cytryną do smaku. Powstanie sos. Śledzie pokroić na ukos, ułożyć na półmisku i zalać przygotowanym sosem.

Uwaga! Śledzie mogą być słone, należy je wymoczyć w wodzie.

Recenzje

Nikt jeszcze nie komentował tego przepisu, użyj poniższego formularza aby zamieścić recenzję
poprzedni
Miodownik bakaliowy
następny
Tarta z cukinią i ricottą
poprzedni
Miodownik bakaliowy
następny
Tarta z cukinią i ricottą

Dodaj komentarz

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here