0 0
Muffiny a’la pączki

Udostępnij w mediach społecznościowych:

lub po prostu skopiuj i udostępnij ten adres

Składniki

Składniki
350 g Mąka pszenna
150 g Cukier puder
180 ml Mleko 3,2 %
2 szt Jajko
110 ml Olej słonecznikowy
1 łyżeczka Ekstrat z wanilii
1 i 1/2 łyżeczki Proszek do pieczenia
150 g Konfitura malinowa
Dodatkowo
100 g Masło
do posypania Drobny cukier

Zapisz ten przepis

Musisz się zalogować lub zarejestrować żeby zapisać ten przepis w książce kucharskiej.

Muffiny a’la pączki

Kuchnia:
  • 1 godzina
  • Średni

Składniki

  • Składniki

  • Dodatkowo

Opis

Udostępnij

Muffiny a’la pączki, wyjątkowy smaczny deser. Prezentuje się wyśmienicie, również tak samo smakuje. Jeśli nie masz pomysłu na deser to musisz spróbować tego przepisu.

(Visited 87 times, 1 visits today)

Kroki

1
Zakończ etap

Przygotowanie ciasta

W kubeczku mieszamy jajka, olej i ekstrakt waniliowy. Do miski przesiewamy mąkę, dodajemy proszek do pieczenia i cukier puder i składniki mokre. Mieszamy do połączenia się składników. Papilotki układamy w formie do muffinek. Każdą napełniamy ciastem do 1/3 wysokości. Następnie nakładamy łyżeczkę konfitury i przykrywamy ciastem do 3/4 wysokości papilotek. Tak przygotowane muffiny wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180′ C i pieczemy około 20 – 25 minut. Upieczone muffinki odstawiamy na 5 minut do ostygnięcia. Następnie każdą muffinkę maczamy w roztopionym, ciepłym maśle i obtaczamy w cukrze. Najlepiej smakują jeszcze ciepłe.
* można użyć dowolnej konfitury lub marmolady
**można zastąpić cukrem brązowym

Przepis nadesłany przez naszą czytelniczkę Małgosię H.

Recenzje

Nikt jeszcze nie komentował tego przepisu, użyj poniższego formularza aby zamieścić recenzję
poprzedni
Leśny mech
następny
Drożdżowa strucla makowa
poprzedni
Leśny mech
następny
Drożdżowa strucla makowa

Dodaj komentarz