0 0
Wegańska pizza na brokułowym spodzie

Udostępnij w mediach społecznościowych:

lub po prostu skopiuj i udostępnij ten adres

Składniki

1 sztuka Ser mozzarella (lub tofu mała kostka)
1 sztuka Jajko ( siemię lniane namoczone w wodzie)
1 sztuka Brokuł mały
7 łyżek Mielone otręby
Składniki:
1 sztuka Pomidory krojone w puszcze
8-9 sztuk Pieczarki
1 paczka Zielone oliwki
garść Tarty ser żółty
kilka sztuk Listki świeżej bazylii
do smaku Mieszanka przypraw oregano, bazylia, majeranek, tymianek, kolendra, suszony czosnek, kurkuma, sól, pieprz

Zapisz ten przepis

Musisz się zalogować lub zarejestrować żeby zapisać ten przepis w książce kucharskiej.

Wegańska pizza na brokułowym spodzie

  • Łatwy

Składniki

  • Składniki:

Opis

Udostępnij

Kuchnia wegańska ma to do siebie, że jest bardzo ciekawa. Jednym z przepisów jakie przesłała do nas nasza czytelniczka Agnieszka Z. jest wegańska pizza na brokułowym spodzie, brzmi ciekawie, prawda?

(Visited 120 times, 1 visits today)

Kroki

1
Zakończ etap

Przygotowanie spodu:

Brokuła gotujemy na miękko, następnie ubijamy go młotkiem do ziemniaków. Gdy trochę wystygnie dodaj mozzarellę, jajko, otręby oraz wszystkie przyprawy. Wymieszaj i uformuj na blasze. Zapiekaj 20-25 minut w temperaturze 200 stopni, aż zacznie się przyrumieniać.

2
Zakończ etap

Czynności końcowe:

Pomidory wymieszaj z wszystkimi przyprawami. Dopraw solą i pieprzem. Pieczarki podduś chwilę z przyprawami. Oliwki i ser pokrój. Wszystkie dodatki ułóż na upieczonym spodzie i zapiekaj aż ser się roztopi.

Recenzje

Nikt jeszcze nie komentował tego przepisu, użyj poniższego formularza aby zamieścić recenzję
poprzedni
Pyszne batony bez pieczenia
następny
Wegańskie muffiny z marchewką
poprzedni
Pyszne batony bez pieczenia
następny
Wegańskie muffiny z marchewką