0 0
MINESTRONE z ziemniakami

Udostępnij w mediach społecznościowych:

lub po prostu skopiuj i udostępnij ten adres

Składniki

150 g Mięso mielone wieprzowe
100 g Wędzony boczek
1 puszka Czerwona fasola
1/2 puszki Kukurydza konserwowa
3 sztuki Pomidor
1 sztuka Czerwona papryka
1 sztuka Marchew
1 sztuka Por
1 sztuki Ziemniak
2 ząbki Czosnek
2 sztuki Cebula
2 litry Bulion wołowy
1 łyżeczka Tymianek
1 łyżeczka Rozmaryn
2 sztuki Liść laurowy
do smaku Pieprz świeżo zmielony
garść Natka pietruszki
2 łyżki Tarty ser żółty
1 łyżka Oliwa z oliwek

Zapisz ten przepis

Musisz się zalogować lub zarejestrować żeby zapisać ten przepis w książce kucharskiej.

MINESTRONE z ziemniakami

Kuchnia:
  • Średni

Składniki

Opis

Udostępnij

Minestrone z ziemniakami to włoska wiejska zupa jarzynowa ze wszystkiego co pojawia się w sezonie na targu warzywnym. Polecamy ten przepis.

(Visited 794 times, 1 visits today)

Kroki

1
Zakończ etap

Przygotowanie:

Rozgrzej w rondlu oliwę, wrzuć pokrojony w paseczki boczek. Smaż, aż się lekko przyrumieni. Dodaj zmielone mięso, smaż przez 5 minut ciągle mieszając. Teraz wrzuć pokrojone w kostkę warzywa: cebulę, marchewkę, pora, paprykę, pomidora (obrane ze skórki). Przykryj garnek, duś wszystko przez 5 minut. W tym czasie zagotuj 1.5 litra wody razem z kostkami bulionu, liściem laurowym i posiekanym czosnkiem. Wlej do rondla z warzywami i mięsem. Wrzuć pokrojone w cienkie plastry ziemniaki i wszystkie przyprawy. Gotuj zupę na małym ogniu przez 20 minut. Otwórz puszki z fasolą i kukurydzą (to co zostanie możesz zużyć do sałatki na kolację). Odcedź, dodaj do zupy. Gotuj jeszcze przez 5 minut. Przed podaniem posyp świeżo posiekaną pietruszką i startym serem. Dobrym dodatkiem jest bardzo świeży chleb.

Recenzje

Nikt jeszcze nie komentował tego przepisu, użyj poniższego formularza aby zamieścić recenzję
poprzedni
Naleśniki jabłkowe
następny
Papryka faszerowana mięsem mielonym
poprzedni
Naleśniki jabłkowe
następny
Papryka faszerowana mięsem mielonym