0 0
Ciasteczka Anyżki

Udostępnij w mediach społecznościowych:

lub po prostu skopiuj i udostępnij ten adres

Składniki

1 i 3/4 szklanki Mąka
5 sztuk Jajko
1 szklanka Cukier
5 łyżek Mąka kukurydziana
150 g Margaryna do pieczenia
2 łyżki Anyż gwiazdkowy utłuczony
1 łyżeczka Proszek do pieczenia
do wysmarowania formy Margaryna
do posypania formy Mąka

Zapisz ten przepis

Musisz się zalogować lub zarejestrować żeby zapisać ten przepis w książce kucharskiej.

Ciasteczka Anyżki

Kuchnia:
  • Łatwy

Składniki

Opis

Udostępnij

Twoi bliscy to łasuchy? Mamy dla Ciebie przepis na ciasteczka anyżki. Łatwy w przygotowaniu i na pewno zasmakuje. Polecamy.

(Visited 42 times, 1 visits today)

Kroki

1
Zakończ etap

Przygotowanie:

Obie mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia przesiać przez sito do miski. Jajka utrzeć z cukrem (najlepiej mikserem). Dosypać utłuczony w moździerzu anyżek, dodać margarynę i ucierać tak długo aż powstanie pyszny krem. Stale mieszając, dodawaj po łyżce mąki. Szybko wyrobić ciasto na jednolitą masę.

Na posmarowanej margaryną i posypanej mąką blasze dwiema łyżkami formować małe, okrągłe ciasteczka. Pozostawić je na całą noc.

Rano upiec ciasteczka na jasnozłoty kolor w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.

Recenzje

Nikt jeszcze nie komentował tego przepisu, użyj poniższego formularza aby zamieścić recenzję
poprzedni
Imprezowy poncz
następny
Precelki orzechowe
poprzedni
Imprezowy poncz
następny
Precelki orzechowe