0 0
Deser Panna cotta z mango

Udostępnij w mediach społecznościowych:

lub po prostu skopiuj i udostępnij ten adres

Składniki

1 puszka Mango z puszki
50 ml Mleko
50 ml Śmietanka 30%
łyżeczka Żelatyna w proszku płaska

Zapisz ten przepis

Musisz się zalogować lub zarejestrować żeby zapisać ten przepis w książce kucharskiej.

Deser Panna cotta z mango

Kuchnia:
  • Łatwy

Składniki

Opis

Udostępnij

Przepis nadesłany przez naszego czytelnika Pana Pawła S. Pyszny deser panna cotta. Łatwy w przygotowaniu i wyjątkowo delikatny. Na pewno zachwyci Twoich gości.

(Visited 14 times, 1 visits today)

Kroki

1
Zakończ etap

Przygotowanie:

Wszystkie powyższe ilości składników pomnożone przez ilość porcji które chcę przygotować wlewam do rondla dosypując odpowiednią ilość żelatyny i tylko lekko podgrzewając mieszam aż do całkowitego rozpuszczenia żelatyny. Po wystudzeniu przelewam do kształtnych miseczek i wstawiam do lodówki na ok 2h. Aby wyjąć gotową panna cottę z miseczek wystarczy na chwilę wstawić miseczkę do ciepłej wody a następnie przewrócić na talerzyk. Podałem z pokrojonymi owocami mango z puszki i wiórkami czekolady.

Recenzje

Nikt jeszcze nie komentował tego przepisu, użyj poniższego formularza aby zamieścić recenzję
poprzedni
Mini pączki z serem
następny
Ciasto Galaretowiec
poprzedni
Mini pączki z serem
następny
Ciasto Galaretowiec