0 0
Mini pączki z serem

Udostępnij w mediach społecznościowych:

lub po prostu skopiuj i udostępnij ten adres

Składniki

240 g Mąka pszenna
150 g Twaróg zmielony
60 g Cukier
1 szt Jajko
1 paczka Cukier waniliowy
1 łyżeczka Soda oczyszczona płaska
Dodatkowo:
3 łyżki Cukier puder
do smażenia Olej

Zapisz ten przepis

Musisz się zalogować lub zarejestrować żeby zapisać ten przepis w książce kucharskiej.

Mini pączki z serem

Kuchnia:
  • Średni

Składniki

  • Dodatkowo:

Opis

Udostępnij

Mini wersja klasycznych, karnawałowych pączków. Pyszne, o lekko wilgotnym, serowym wnętrzu i złocistej, chrupiącej skórce. Bez drożdży, wałkowania, wyrastania, nadziewania ani pracochłonnego formowania. Przygotowanie ich zajmuje tylko kilka chwil, jedzenie nie wiele dłużej. Idealne na Tłusty Czwartek – dzień, w którym pączki nie mają kalorii. Tylko tego dnia smakują tak wyjątkowo… wystarczy posypać cukrem pudrem i gotowe!

(Visited 35 times, 1 visits today)

Kroki

1
Zakończ etap

Przygotowanie:

Mąkę mieszamy z sodą, cukrem i cukrem wanilinowym. Dodajemy jajko, twaróg i zagniatamy ciasto. Będzie dość gęste i odrobinę klejące. Z tak przygotowanego ciasta formujemy kuleczki wielkości orzecha włoskiego. Ważne, aby nie były większe, gdyż pączki nie upieką się w środku.
W rondelku rozgrzewamy olej. Kiedy osiągnie odpowiednią temperaturę i będzie gorący, zmniejszamy ogień i smażymy pączki na złoto - brązowy kolor. Pączki podczas smażenia obracają się same. Usmażone pączki wyjmujemy na ręcznik papierowy i studzimy. Przed podaniem posypujemy cukrem pudrem.
Moje rady:
- do ciasta na pączki można dodać ulubiony aromat

Recenzje

Nikt jeszcze nie komentował tego przepisu, użyj poniższego formularza aby zamieścić recenzję
poprzedni
Szpinak z boczkiem zapiekany w cieście francuskim
następny
Deser Panna cotta z mango
poprzedni
Szpinak z boczkiem zapiekany w cieście francuskim
następny
Deser Panna cotta z mango

Dodaj komentarz