Składniki
-
1 opakowanie Makaron Łazanki
-
1 opakowanie Mrożona mieszanka warzyw7 lub 9 składników
-
Oliwa z oliwek
-
1 sztuka Cebulamała
-
Śmietanka
-
Sól
-
Pieprz
-
Bazylia
-
do posypania Koperek
Opis
Przepis nadesłany przez naszą czytelniczkę Katarzynę F. Smaczna i niezwykle kolorowa zupa z jarzyn z łazankami. Dzięki bazylii bardzo aromatyczna. Polecamy.
(Visited 919 times, 1 visits today)
Kroki
1
Zakończ etap
|
Przygotowanie:Warzywa ugotuj w garnku, aż będą miękkie. Łazanki ugotuj osobno w lekko osolonej wodzie, odcedź. Dokładnie wypłucz pod bieżącą, zimną wodą. Gdy warzywa będą już miękkie, dodaj kilka świeżych listków bazylii, możesz dać ząbek czosnku. Przypraw do smaku solą, pieprzem. Wlej śmietankę. Dodaj łazanki. Smacznego ! |