0 0
Deser truskawkowy

Udostępnij w mediach społecznościowych:

lub po prostu skopiuj i udostępnij ten adres

Składniki

500 ml Śmietana kremówka 36%
250 ml Jogurt naturalny
2 łyżki Miód płynny
1 łyżka Sok z cytryny
500 g Truskawki

Zapisz ten przepis

Musisz się zalogować lub zarejestrować żeby zapisać ten przepis w książce kucharskiej.

Deser truskawkowy

Kuchnia:
  • Łatwy

Składniki

Opis

Udostępnij

W sezonie na truskawki są głównym składnikiem naszych deserów. Jednak przepis na deser truskawkowy nadesłany przez naszą czytelniczkę Kamilę O. może być też wykonany zimą z truskawek mrożonych. Sympatycy tego owocu na pewno nim nie pogardzą.

(Visited 5 times, 1 visits today)

Kroki

1
Zakończ etap

Przygotowanie:

Truskawki umyć, odszypułkować, pare odłożyć a resztę zmiksować z sokiem cytrynowym i miodem. Śmietanę wymieszać z jogurtem i połączyć z musem truskawkowym. Przelać do szklanek, schłodzić

Recenzje

Nikt jeszcze nie komentował tego przepisu, użyj poniższego formularza aby zamieścić recenzję
poprzedni
Kluski śląskie z sosem pieczeniowym
następny
Zapiekane cannelloni z cukinii i mięsa mielonego w sosie beszamelowym
poprzedni
Kluski śląskie z sosem pieczeniowym
następny
Zapiekane cannelloni z cukinii i mięsa mielonego w sosie beszamelowym