0 0
Dżem z ogórka – Confiture de concombre à la vanille

Udostępnij w mediach społecznościowych:

lub po prostu skopiuj i udostępnij ten adres

Składniki

500 g Zielony ogórek długi
300 g Cukier
1 laska Wanilia
1 szt Cytryna

Zapisz ten przepis

Musisz się zalogować lub zarejestrować żeby zapisać ten przepis w książce kucharskiej.

Dżem z ogórka – Confiture de concombre à la vanille

Kuchnia:
    • 1 godzina i 45 minut
    • Łatwy

    Składniki

    Opis

    Udostępnij

    Witajcie w słonecznej Hiszpanii! – gdzie cudowne, malownicze krajobrazy przeplatają się ze wspaniałą kuchnią, bogatą w różnorodne smaki i aromaty. Dziś będzie słodko, nietypowo i zaskakująco. Więc dajcie się zainspirować i przygotujcie wspaniały dżem z ogórka z nutą pachnącej wanilii. Smak dżemu jest bardzo ciekawy, wyrafinowany i z pewnością Was zaskoczy. Na prawdę warto spróbować.

    (Visited 24 times, 1 visits today)

    Kroki

    1
    Zakończ etap

    Przygotowanie:

    Ogórki obieramy ze skóry i kroimy w drobną kostkę. Do rondelka wrzucamy ogórki i dodajemy cukier. Laski wanilii kroimy wzdłuż na pół, wyjmujemy nasionka i dodajemy do ogórków. Pozostałe laski wanilii również wrzucamy do rondelka. Całość doprowadzamy do wrzenia, zmniejszamy ogień i gotujemy na średnim ogniu około 1,5 godziny. Po tym czasie dodajemy sok wyciśnięty z cytryny, mieszamy i gotujemy kolejne 30 minut. Gorący dżem przekładamy do wyparzonych słoiczków i mocno zakręcamy. Pasteryzujemy około 10 minut.

    Recenzje

    Nikt jeszcze nie komentował tego przepisu, użyj poniższego formularza aby zamieścić recenzję
    poprzedni
    Chili con carne
    następny
    Pierogi ruskie
    poprzedni
    Chili con carne
    następny
    Pierogi ruskie

    Dodaj komentarz